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월드타임즈 145호 - 2020년 07월
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Pasteurization(파스퇴르 공법: 저온살균법)은 “미생물학의 아버지”이자 백신 과학의 선구자로 불리는 프랑스의 화학자 겸 미생물학자, 루이 파스퇴르(Louis Pasteur)의 이름을 따 명명되었으며, 식품에서 병원균을 제거하는 과정이다.
이는 우유, 맥주, 과일 주스 등과 같은 식품을 보통 섭씨 100도 이하의 약한 열로 가공하여 식품의 저장 시간을 연장한다.

프랑스에서 가장 저명한 인물 중 한 명인 파스퇴르의 여러 업적들 중 하나는, 19세기 중반에 널리 믿어졌던 학설인 자연발생설을 반증한 것이다.
식품이 왜 부패했는지, 감염이 어떻게 진행되었는지를 설명하기 위하여 사용되었던 이 이론은 생명이 무생물에서 자연적으로 나타났다는 것을 보여주는데, 이것은 사람들의 질병이 외부적인 영향 없이 자연적으로 전개되었다는 것을 암시했다.
파스퇴르는 음식의 부패를 초래한 것이 외부에서 유래한 살아있는 유기체라는 것을 입증함으로써 이 믿음을 반박하였다.

파스퇴르는 또한 인위적으로 약해진 바이러스를 이용하여 백신을 만들었다.
파스퇴르와 그의 동료들이 수행한 실험에서 닭들은 배양된 콜레라 미생물을 주입 받았다.
이미 콜레라의 약한 변종을 주입 받은 닭들은 살아있는 콜레라 미생물에 감염된 후에도 건강을 유지한다.
이것은 1881년 파스퇴르의 탄저병 백신의 개발로 진화하였고, 1985년에는 광견병 백신을 성공적으로 개발하였다.

파스퇴르의 연구들은 질병세균설의 실재에 대한 증거를 제시함으로써 인간의 건강에 대한 우리의 사고방식을 혁신하여 우리가 살고 있는 세상을 근본적으로 변화시켰으며, 저온 살균법을 개발함으로써 음료와 통조림 식품을 보다 오래 보존할 수 있도록 해 주었고, 백신의 개발을 개척하였다.

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[143호] Louis Pasteur
Louis Pasteur0Pasteurization, named after the French chemist and microbiologist who is called the “father of microbiology” and pioneer of vaccine science, Louis Pasteur, is the process of eliminating pathogens in food. It processes foods such as milk, beer, and fruit juice with mild heat, usually under 100 degrees Celsius, to extend the storage time of food.
One of several feats of Pasteur, one of the most celebrated figures in France, is disproving the theory of spontaneous generation, a doctrine which was widely believed in the mid-19th century. The theory, which was used to explain why food spoiled and how infections developed, held that life spontaneously appeared from non-living matter, which implied that people’s diseases developed naturally, without any outside impact. Pasteur refuted this belief by demonstrating that what led to the spoilage of food were the living organisms that originated from outside.
Pasteur also created a vaccine using artificially weakened viruses. In the experiment Pasteur and his colleagues conducted, chickens were injected with cultured cholera microbes. The chickens that had already been injected with a weaker strain of cholera would remain healthy after they were infected with live cholera microbes. This evolved into Pasteur’s development of a vaccine for anthrax in 1881, and he successfully developed a rabies vaccine in 1885.
Pasteur’s works have fundamentally changed the world we live in by revolutionizing the way we think about human health when he provided proof for the existence of the germ theory of disease, enabling us to preserve beverages and canned foods for longer by developing pasteurization, and pioneering the development of vaccines.



Hanna Jeong
Staff Reporter