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월드타임즈 190호 - 2024년 03월
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인플레이션 속에서, 글로벌 식품 회사들은 제조 비용을 줄이기 위해 가격은 변함없이 유지하면서 제품의 품질을 낮추기 시작했다.
"스킴플레이션"이라고 불리는 이 전략은 이미 전 세계 식료품점에서 볼 수 있다.


예를 들어, 델몬트푸드는 최근 오렌지 가격 급등으로 인해 100퍼센트 순수한 오렌지 주스 함량을 80퍼센트로 낮췄다.
이와 유사하게 퀘이커 오츠 컴퍼니는 그래놀라 바의 초콜릿 코팅을 약간 변경하여 코코아 버터를 값싼 팜유로 바꿨다.
스킴플레이션은 또한 서비스를 삭감하여 인건비를 절약하는 것을 포함하며, 환대 산업에서 흔히 볼 수 있다.
예를 들어, 일부 호텔은 현재 일정한 객실 가격을 유지하면서 요청 시에만 객실 관리 서비스를 제공한다.
스킴플레이션은 발견하기 어려울 수 있기 때문에 종종 "미묘한 인플레이션"으로 묘사된다.
전문가들은 그것이 소비자 신뢰에 미칠 수 있는 잠재적인 영향에 대해 우려를 제기했다.
한국 추경호 경제부총리는 제품 내용 변화할 때 기업이 소비자에게 알려야 한다고 강조하며, 투명성의 중요성을 강조했다.


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[187호] Skimpflation
Skimpflation0Amid inflation, global food companies have begun cutting the quality of their products while keeping prices unchanged to reduce manufacturing costs. This strategy, dubbed “skimpflation,” can already be seen in grocery stores worldwide.

Del Monte Foods, for instance, recently lowered its 100 percent pure orange juice content to 80 percent due to surging orange prices. Similarly, Quaker Oats Company slightly altered the chocolate coating on its granola bars, replacing cocoa butter with inexpensive palm oil.

Skimpflation also involves cutting services to save on labor costs, commonly seen in the hospitality industry. For instance, some hotels now only offer housekeeping services upon request while maintaining consistent room prices.

Skimpflation is often described as “subtle inflation,” as it can be challenging to spot. Experts have raised concerns regarding its potential impact on consumer trust. South Korean Deputy Prime Minister Choo Kyung-ho emphasized that companies must inform consumers when product contents undergo changes, highlighting the importance of transparency.




Amelia Moon
Staff Reporter